Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Bærekraft og etikk

Hardangervidda.jpg

 

 

Klima, miljø, dyrevelferd og gode arbeidsvilkår gjennom hele produksjonsprosessen er viktige satsningsområder for XXL. Her kan du lese mer om tiltak og prosjekter for å bli best mulig.

Produksjon som overholder krav til etiske retningslinjer, miljø og produktsikkerhet

Når du handler hos XXL skal du kunne stole på at produktene du handler, er trygge både for deg og for de ansatte som håndterer dem. 

Og ikke minst skal du føle deg sikker på at også menneskene som jobber på fabrikkene som produserer varene, har gode arbeidsvilkår, med produksjon som overholder krav til miljø, sikkerhet og etiske retningslinjer.

Stiller krav til leverandørene

XXL setter klare og tydelige retningslinjer for hvordan vi jobber med bærekraft og etiske tema i alle ledd. Et eget team har ansvar for at vi holder oss oppdatert på alle endringer som skjer innenfor disse områdene.

Vi har en rekke krav og retningslinjer vi pålegger alle som leverer varer til XXL. Dette skal sikre at varene våre og produksjonen er i henhold til både nasjonale og internasjonale krav og regelverk.

Arbeidsforholdene ved fabrikkene der varene våre blir produsert, innhold av kjemikalier i produkter, hvordan produktene er merket og hvordan varen transporteres er blant det vi stiller strenge krav til våre leverandører og produsenter.

I tillegg jobber XXL aktivt med å få våre leverandører til å velge miljøvennlig, gjenvinnbar emballasje.

XXL har en god dialog med miljømyndighetene i de markedene der vi distribuerer våre varer. Våre rutiner for innkjøp og kontroll av varer er laget på en slik måte at vi skal tilfredsstille de krav og retningslinjer myndighetene ønsker. Vi jobber også aktivt sammen med myndighetene for å heve både vår egen kunnskap og arbeid internt, i tillegg til våre leverandører og importører av produkter til de land der vi har vår virksomhet. 

 

 

Reduksjon av CO2-fotavtrykket

Når XXL mottar produkter har vi dessuten en omfattende internkontroll for å kontrollere at produktene vi tar inn overholder de krav som er satt til produktet.

Dette gjør vi blant annet gjennom å ta stikkprøver på produkter, basert på tilbakemeldinger fra miljømyndigheter. Da sjekker vi produktene for kjemikalier, matkontaktmaterialer, merking og emballasje. 

Produktene blir kontrollert ved produksjon, mottak på lagrene våre og i butikk. I tillegg drar vi på fabrikkbesøk hos produsenter.

Vi har dessuten som mål å redusere CO2-fotavtrykket vårt. For å lykkes med dette har vi iverksatt egne prosjekter med fokus på energiforbruk og transport som for eksempel utskiftning av belysning til LED-teknologi, solcelleanlegg som leverer strøm til våre varehus og økt bruk av mer miljøvennlig transport i samarbeid med våre transportører.

 

 

Plastreduksjon

Hos XXL jobber vi for å redusere mengden emballasje, samt å ta i bruk miljøvennlige og resirkulerte materialer.

I tillegg koster en plastpose nå én krone. Målet er å få flere til å droppe unødvendige plastposer. Har du likevel behov for en pose eller to, går overskuddet til XXL Children’s Foundation.

Vi jobber også med flere prosjekter innenfor gjenbruk og sirkulærøkonomi.

Dyrevelferd

Når du kjøper en dunjakke eller en ulltrøye hos XXL, skal du føle deg trygg på at råvarene av animalsk opphav kommer fra produksjoner med godt dyrehold.

XXL har en egen dyrevelferdspolicy for å ivareta dyrs rettigheter.

Det innebærer blant annet at vi kun selger plagg med mulesingfri ull, og at våre dunjakker bare inneholder dun som ikke er plukket fra levende dyr. 

 

Den grønneste sportskjeden i Europa

I juli 2016 kom XXL best ut av alle europeiske sportskjeder i en omfattende test som tok for seg både etisk handel og miljø.

Testen ble gjennomført av alle medlemsland i Internasjonal Consumer Research & Testing (ICRT). 

I XXL har vi et stort engasjement for miljø og produktsikkerhet, og vi har et mål om å være sportsbransjens beste på feltet.

At XXL nå leverer best i Europa på miljø og etisk arbeid innenfor sport, er et tegn på at vi gjør noe riktig, og – enda viktigere – en stor motivasjon for å jobbe for å bli enda bedre.

Gjennom alle tiltakene vi allerede har implementert, nye tiltak og at vi hele tiden oppdaterer rutinene våre i tråd med nye krav og regelendringer, har XXL som målsetning å forbli den grønneste sportskjeden i Europa.

Ønsker du mer informasjon om hvordan XXL jobber med produktsikkerhet, miljø og etikk, kan du kontakte oss på environment@xxl.no.

LES OGSÅ: Visste du at...

 
Tips
Til toppen