Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Slik velger vi riktig ski til deg!

1cavelesejacket.jpg

 

I XXL er vi opptatte av å skape gode opplevelser i langrennssporet. Valg av riktige langrennsski er derfor essensielt for å få en god turopplevelse. Hos oss tar vi derfor grep for at du skal få de rette skiene. 

I nettbutikken finner du et bredt utvalg av langrennspakker til både nybegynnere, mosjonister og konkurranserløpere. Valg av ski avhenger blant annet av bruksområde og erfaring, og du kan alltid spørre oss om råd, enten gjennom kundeservice, eller om du tar turen til ditt lokale varehus. 

Når du har bestemt deg for hvilke ski du skal kjøpe legger du inn brukerinformasjon i pakken. Dette er informasjon våre verksted bruker for å finne rett ski til deg. Derfor er det viktig at du oppgir riktig informasjon om vekt. 

 
brukerinformasjon.jpg

 

Når brukerinformasjon er registrert i skibestillingen og bestillingen er gjennomført vil du få en bekreftelse på mail. Det er her viktig å påpeke at det er lengden på skiene som er bekreftet, ikke spennet i skiene. Skiverkstedet går igjennom bestillingen og måler manuelt spennet i skiene for å kontrollere at registrert brukervekt vil passe skivalget!

Generelt om spenn

Spennet i en ski beskriver hvor stive skiene er, altså hvor mye trykk som må til for at festesonen skal få kontakt med snøen. Hver eneste ski har idividuelt spenn, noe som betyr at to par ski i like lengde ikke nødvendigvis er like stive. Hos XXL kjøpes det opp store partier med ski fra de korteste til de lengste modellene. Dette gjør det enklere for oss å finne ski som passer deg best siden vi har mange par å velge mellom. 

Vektintervallt i en lengde kan variere fra 10-15kg, og på enkelte ski er anbefalt brukervekt oppgitt på produktsiden. I disse tilfellene er skiene produsert ut i fra et vektintervall, og får derfor en annen størrelsesoversikt. 

 
 
størrelsestabell-ski.jpg

 

Om du trenger noen tips og råd til valg av ski og binding, har vi laget noen enkle guider som kan hjelpe deg på rett vei. Les mer om dette i våre tips og råd artikler! 

 
Tips
Til toppen