Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Sommermoro med SUP

StandUpPaddle.jpg

 

Nysgjerrig på Stand Up Paddle? Les mer om hva SUP er, og hvordan du kommer i gang. 

Stand Up Paddle - SUP - har blitt enormt populært de siste årene. Kanskje ikke så overraskende, tatt i betraktning at dette er en veldig morsom og allsidig vannaktivitet, som også gir hele kroppen god trening. Både kjernemuskulatur, armer og bein jobber godt når du driver med SUP, og du får utfordret balansen din. I tillegg kan du få flotte naturopplevelser ute på vannet. 
 

Hybrid mellom surfing og padling

Litt forenklet kan man si at SUP har sitt utspring i surfing på Hawaii. Mens surferne padler seg ut til bølgene liggende på brettet, er SUP en slags hybrid mellom surfing og padling. Man står på brettet, og bruker en padleåre for å komme seg fremover.

Padling på rolig, flatt vann - fritidspadling - er ideelt når du skal prøve SUP for første gang, men det finnes mange utfordringer og varianter av SUP, om du vil ta det et steg videre.

Yoga på SUP-brettet, surfing, og racing er eksempler på mer utfordrende varianter av SUP.

Det konkurreres også i fire ulike disipliner:
•    SUP bølgesurf
•    SUP flatwater
•    Elve-SUP
•    Downwind

-EN-1464090055.jpg

 

Utstyr til SUP

For å komme i gang med SUP, trenger du brett - en oppblåsbar variant er perfekt om du har lite lagringsplass - samt padleåre og sikkerhetsline. Alt dette inngår i SUP-pakkene du kan kjøpe hos XXL. I tillegg er det lurt å ha en flyte- eller redningsvest.
 

Første gang på SUP-brett

Å komme seg opp på SUP-brettet og sette i gang er relativt enkelt. Det kan være greit å starte et sted med relativt grunt vann, men ikke så grunt at finnen på brettet går ned i bunnen.


For å finne et godt balansepunkt bør du stå med føttene i skulderbreddes avstand på brettet, med tærne pekende fremover og en lett bøy i knærne. Bruk hoftene dine til å finne riktig balanse, og til å flytte tyngdepunktet. Ha blikket løftet og se fremover.

Syns du det er skummelt å stå, kan du prøve å sitte på kne og padle til du blir fortrolig nok med brettet til å reise deg.

iStock-495212550.jpg

 

Sørg for å holde armene strake når du padler, bruk kjernemusklene til å hjelpe deg med å generere kraft. Padle 4-5 tak på den ene siden, før du bytter til motsatt side, for å gå relativt rett fremover.


Hvis du merker at du faller, er det bedre å havne i vannet enn å lande på brettet. En sikkerhetsline festet til ankelen din og til brettet, sørger for at du ikke mister brettet om du faller i vannet. Det er enkelt å komme seg opp på brettet igjen hvis du først havner i vannet, men med en god og stabil SUP er sannsynligheten stor for at du holder deg på bena.

At SUP er så enkelt å komme i gang med, gjør at aktiviteten passer for de fleste. Ta med familien eller vennegjengen, eller kjør solo, og kom deg ut på vannet for en morsom dag med Stand Up Paddle.

 

Tips
Til toppen