Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

På tur med barn - tips til en fin turopplevelse

Hiking with kids 1.jpg

 

Ta med barna på små og store opplevelser i naturen. Ikke bare er det spennende og gøy, men det legger også grunnlaget for et godt forhold til natur og friluftsliv senere i livet. Her får du tips til hvordan du får en vellykket tur med barn.

Naturen er et realt skattekammer og et fantastisk sted for barna. Her er mulighetene for å leke, bruke sansene, utforske, oppdage og lære uendelige. De av oss som har blitt introdusert for friluftslivet i tidlig alder, har større sannsynlighet for å komme oss ut i naturen også gjennom resten av livet.

Å lære barn å bli glad i marka, fjellet og sjøen, er også med på å lære dem å verdsette naturen, ha respekt for den, og ta vare på den.

Hiking with kids 2.jpg

 

Tips til en vellykket tur

Her følger noen enkle råd når du skal ha med barn på tur:
 

La barna være med på planlegging av turen

En nøkkel for å få barna gira på turen, er å involvere dem i planlegginga. Snakk om alt det spennende dere skal få oppleve på turen - er det mulighet for å prøve fiskelykken, finnes det en topp med fin utsikt, er det eventyrskog som kan utforskes? La turentusiasmen smitte over på dem.
 

Husk turmat

Uten nok mat og drikke duger små helter ikke. Ha med sunn og næringsrik mat, og sørg for å holde blodsukkeret oppe, da er det lettere å holde motivasjonen oppe også.
 

Gode turklær til barn

Kle barna - og deg selv - fornuftig. Vann-, vindtett og pustende skallklær er lurt som ytterste lag. Velg også vanntette sko. Da slipper man å la turen bli ødelagt av litt regn. Ha også med litt ekstra klær i sekken. Det er ikke gøy å fryse på tur for store eller små, og det er fort gjort å bli kald når man raster. Pass også på at ikke barna blir for varme. Ved å kle barna lagvis, kan man kle av og på lag underveis, for best mulig komfort.

Gi barna tid og rom til å utforske naturen

Ikke stress med å komme fort frem til turmålet. Det er viktig for barna å få lov til å utforske og oppdage underveis. Det er bedre at turen blir kortere enn planlagt, men at barna får en fin opplevelse. Etter hvert som barnet eller barna får mer turerfaring, kan turene bli litt lengre og mer utfordrende.
 

Lek med barna

Delta i leken og oppdagelsesferdene i naturen. Felles opplevelser, enten det er å plukke kongler, bær eller å leke gjemsel, er en super mulighet til å få fin kontakt og mye nærhet med barnet eller barna på.
 

Del turminnene med hverandre

Snakk om de fine opplevelsene etterpå, og se på bildene fra turen sammen. Det vil vekke lysten til å dra på flere fine turer.

Se vårt utvalg av skallklær til barn og junior her.

Se også vårt utvalg av vanntette sko!

Les også:
Telte for første gang? Her er det du trenger å vite
Morsomme vinterleker med barna

Tips
Til toppen