Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Klar for terrengsykkelsesongen med Merida

Merida mountain bike.jpg

 

Rolig treningstur i marka, leke deg på stisyklinga eller konkurrere i enduro? Uansett hva slags terrengsykling du driver med, har Merida en terrengsykkel som passer til ditt behov.

Når du skal kjøpe ny terrengsykkel, er det flere ting du bør ta hensyn til.  Først og fremst bør du tenke over hvor du har tenkt å sykle aller mest, og hva slags type underlag det er der. Skal du delta i et ritt som krever en bestemt type terrengsykkel?

Merida har et stort utvalg av terrengsykler. Her får du tips og anbefalinger til hvilken type sykkel du bør velge, avhengig av underlaget du sykler mest på og hva slags type sykling du skal drive med.

Rittfulldempet terrengsykkel

Typisk for rittfulldempere er at de er designet for at rytteren skal kunne holde høy fart under lang tid og gjennom variert terreng. Dette setter krav til høy grad av komfort, tråkkeffektivitet og en optimal sittestilling. 

Kort 100 mm dempervandring på dempegaffel og demper, karbonfiberramme og stort volum i dekkene er med på å gjøre sykkelen behagelig, også når du sykler lenge. 

Rittspesifikt demperoppheng, moderne rammegeometri og teknologi er med på gi rytteren de beste forutsetningene til å holde høyest mulig fart gjennom hele rittet eller treningsturen.    

Merida Ninety-Six 9 4000 er et godt eksempel på en rittfulldempet terrengsykkel til trening og konkurranse. Sykkelen kombinerer en av verdens mestvinnende terrengsykkelrammer med moderne 1X12 utstyrsgruppe.  

Sti- og lett enduroterrengsykkel

Denne kategorien er designet med tanke på å ha det morsomst mulig ute på stien. Syklene omtales gjerne som «All mountain» terrengsykler, og egner seg godt i alle typer terreng.

Terrengsyklene i denne kategorien har moderne geometri for rask akselerasjon og lett håndtering, hev-senk sadelpinne for full kontroll under bratte nedkjøringer, og 150mm dempevandring som absorberer det meste av underlaget også når det går virkelig fort.

Merida One-Forty 400 er en sti- og lett enduroterrengsykkel som vil gi maksimal «fun factor» i terrenget, samtidig som den er god nok nedover til å hjelpe deg å levere på topp i det lokale endurorittet.

Klassisk hardtail terrengsykkel

Hardtail terrengsykler er meget allsidige, har lav vekt og gjør seg aller best på underlag av grus og fine jevne stier. Hardtail terrengsykler har en lett ramme av karbonfiber eller aluminium - avhengig av pris. 100mm dempegaffel gir økt komfort og kontroll, samt stor utveksling på girene. '

Merida Big Nine Viper XT er en klassisk hardtail terrengsykkel - rask, allsidig og pålitelig til trening og tur.

Hjulstørrelse på terrengsykkel

Hjulstørrelse er viktig når man velger terrengsykkel. Kort fortalt vil en modell med 29" hjul ha fordeler i forhold til de mindre 27,5" hjulene når det kommer til grep og rulleegenskaper i terrenget. Høyere ryttere (>175cm) foretrekker ofte også store 29"hjul. 27,5" hjulstørrelse vil ha fordeler i forhold til store 29" hjul når det kommer til vekt, lekenhet og raskere akselerasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips
Til toppen