Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Rammestørrelse og innstilling av sykkelen

størrelser-og-innstilling-sykler.jpg

 

Sykkelstørrelser

På alle våre sykler har vi oppgitt en anbefalt størrelse ut fra hvilken kroppshøyde de ulike rammene er tilpasset. Denne anbefalingen gir deg et meget godt bilde da den tar utgangspunkt i den aktuelle rammens geometri. Samme størrelse fra ulike merker og modeller kan være vesentlig forskjellig, og selv om de er like høye kan lengden på overrøret være svært ulik.
 

Om du ligger midt mellom to rammestørrelser er det dine personlige preferanser som avgjør hvilken størrelse du skal velge. Om du velger den minste størrelsen vil du oppleve å få en kvikk og lettmanøvrert sykkel som er leken og morsom å sykle på. Dette passer deg som elsker raske manøvre, tekniske partier og raske taktskifter.

Dersom du velger den større rammestørrelsen vil du få en mer utstrakt sittestilling og en sykkel som blir mer stabil og rolig i høy fart. Dette passer bedre deg som vil ha stabilitet i utforkjøringer heller enn en mer nervøs og lekevillig sykkel. Om du er i tvil vil vi anbefale deg å gå ned, da en for stor/lang sykkel vil være vanskeligere å manøvrere. Om du har lang overkropp kan du velge å gå opp en størrelse, hvis du har kort overkropp kan du velge å gå ned.

Innstilling av sykkelen

Når du har kjøpt ny sykkel er det viktig at den blir korrekt innstilt slik at du får størst mulig glede av den og unngår å pådra deg skader. En dårlig innstilt sykkel vil aldri fungere optimalt samme hvor dyr den er! Anbefalingene under er generelle, og mange finner ved prøving og feiling fram til andre innstillinger som fungerer bedre, men disse anbefalingene fungerer godt for de fleste.

Setehøyde

For å unngå kneproblemer er det viktig å ikke ha setet for høyt. Et for høyt sete vil også gi deg en mer utstrakt sittestilling. Tommelfingerreglen er at når du sitter på setet skal du kunne sitte normalt og komfortabelt (uten å strekke deg) kunne ha helen flatt plassert på pedalen når pedalen står klokken seks. Dersom du sykler med sykkelsko og klikkpedaler kan det være en ide å ha setet enda litt lavere slik at du får et maksimalt rundt tråkk.

Setes vinkel og lengdejustering

Dette er noe mange slurver med, men er nesten vel så viktig som setehøyde. For å få en optimal sittestilling bør du justere hvor langt fram/bak setet skal være. Det gjør du ved å løsne på bolten(e) som sitter under setet. Da kan du fritt bevege setet fram og tilbake. 
 

Når setet er riktig justert skal du kunne strekke en loddeline fra tuppen på kneet som skal gå rett igjennom pedalakslingen når du sitter på sykkelen med pedalene i vannrett posisjon. Det kan være lurt å få noen til å hjelpe deg med dette. Generelt anbefaler vi at du har setet montert vannrett. Du kan prøve deg fram medulike vinkler, men vannrett sete vil være best for de aller fleste.

Justering av styret

Hvor høyt du vil ha styret, og hvor langt du vil ha det fra setet er en vanesak. Noen liker en mer oppreist stilling, mens andre ønsker en mer utstrakt og aggressiv sittestilling. Her må du nesten prøve deg litt frem. Mellom gaffelen og stemet sitter det ofte ”spacere” som man kan flytte til oversiden av stemet for å få en mer aggressiv sittestilling. Man kan også prøve seg fram med kortere eller lengre stem for å endre på sittestillingen.

Gir- og bremsehendler

Mange glemmer å stille inn bremserhendlene og girhendlene slik at de får en god ergonomi. Prøv deg frem med å flytte hendlene lengre inn og ut, og vinkle de mer eller mindre. Små endringer her kan gjøre mye med sykkelgleden. Har du en dyrere sykkel hvor du kan stille bremser og gir uavhengig av hverandre kan du fininnstille det perfekte oppsettet for dine preferanser.
 

Tips
Til toppen