Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Hvordan velge turbukse?


Hva skal du bruke den til? Skal den være vanntett, eller bare vannavvisende? Skal den ha ekstra forsterkninger på knærne og baken? Skal buksen være elastisk? Må den være ekstra slitesterk? Dette er noen av tingene du må tenke på når du skal velge en bukse til ditt bruk.

Fjell og turbukse
De mest vanlige turbuksene er laget av bomull og polyester. Det er de buksene som er mest slitesterke og puster best. Men disse buksene kan også ha forsterkninger på rompe og knær, og noen har stretchpaneler for økt beveglighet.

Skallbukser
Er bukser som er helt vanntette med membran fra for eksempel Gore-tex eller Dermizax. Hvor effektivt de transporterer fukt/svette ut av buksen avhenger av membranen og teipen som er brukt i buksen. Mange av toppmodellene har ventilasjons-glidelåser som ekstra lufting. Dette er bukser som brukes til topptur, fjellklatring, regnbukser etc.

Lette/hurtigtørkende turbukser
Dette er bukser som oftest er tynne, gjerne i stretch, hurtigtørkende og luftige. Disse buksene kan også gjerne ha ”zip-off ben”. Dette er turbukser som passer perfekt på varme sommerdager i fjellet, eller i varmere strøk. De virker tørre selv når du svetter som mest, de tørker også raskt selv når du blir våt etter en liten regnskur.

Softshellbukser finnes i mange varianter. De fleste bukser som selges på vinterstid er ofte fôret med fleece eller ull. Disse buksene gir en god og lun følelse i kaldt vær samtidig som stoffet holder seg mykt selv i lave temperaturer. Sommerstid produseres buksene i tynnere materialer, gjerne med 4-veis stretch som gir god bevegelsesfrihet og fukttransport. Buksene er lette og tørker fort.

Lommer:
Alle bukser har to håndlommer, noen har glidelås i tillegg. Baklommer De fleste bukser har også lårlommer med borrelås- eller glidelåslukking. Et fåtall bukser har cargolommer, denne lommen er da montert på siden av låret. Disse lommene er oftest litt større, og du kan ha en del mer i dem uten at det kommer i veien.

Forsterkninger:
Det er tre plasser det er hensiktsmessig å ha forsterkninger på en turbukse, det er på baken, knærne og nederst på bena. Baken, for å beskytte når du sitter på stener eller furer deg ned en fjellside. Knærne, siden du gjør mye jobb på knærne, eks: slår opp telt, fyrer bål, lager mat. Nederst på innsiden av buksebeinet er utsatt for slitasje når du går, fra sko, ski og terreng.

Ankelstrammer:
Det brukes veldig mye forskjellige stramminger fra merke til merke, noen bruker borrelås, noen bruker strikk, men den mest brukte er nok spenne-justering.

Formsydd/snitt og stretchpaneler:
Veldig mange bukser har formsydde knær, som gjør at buksa gir deg mer bevegelsesfrihet. Det er en del bukser som bruker stretch på både rompa og knær, det gjør det veldig lett å gå ned på huk eller når du går i tøft terreng der du virkelig må klyve opp.

Ventilasjon:
Det er mange skall- og turbukser som har glidelåsventilasjon på siden, som gir deg muligheten til mer effektiv lufting. Men de buksene som har stretchmateriale, har også veldig god ventilasjon.

Til toppen