Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Hold varmen med dunjakke fra Helly Hansen

Helly Hansen Verglas feature image.jpg

 

 

Få plagg varmer så godt som dun i kulda. Med en dunjakke fra Helly Hansen holder du deg lun og varm, samtidig som du kan føle deg trygg på at både dyrevelferd og miljø har vært ivaretatt under produksjonen.

Kulda kommer snikende, og med det behovet for varmere klær. Det er ikke uten grunn at dun er en favoritt når gradestokken kryper nedover.

Dunet ligger under fjærene og fungerer som isolasjon hos ender og gjess. Isoleringen skjer ved at klynger av dun skaper luftlommer. Disse luftlommene mellom dunfibrene er det som hindrer varmetap.

LES OGSÅ: Vask og vedlikehold av skall- og dunjakker

Lav vekt – høy isolasjonsevne

Dun har et svært høyt varme-til-vekt-forhold, tar liten plass når den er komprimert, og – forutsatt at produksjonsprosessen gjør at fibrene beholder riktig mengde olje – returnerer raskt til den opprinnelige luftige kvaliteten når den pakkes ut igjen. 

Det gjør dunjakker ypperlige til å pakke med i sekken som ekstra isolasjonsplagg på tur.

 
Helly Hansen Verglas Rikke.jpg

 

 

Miljø og dyrevelferd

Når du skal kjøpe deg ny dunjakke, er det greit å kunne føle seg trygg på at dyrevelferden er ivaretatt og at produksjonen ikke går utover miljøet. Det kan du når du velger Verglas Down Jacket eller andre dunplagg fra Helly Hansen.

Dun er et biprodukt av matindustrien, og ville blitt ansett som avfall om det ikke ble brukt i tekstilindustrien. Materialet er naturlig, biologisk nedbrytbart og fornybart, og følgelig et bærekraftig materiale, forutsatt at det produseres på en måte som er minst mulig belastende for klima og miljø.

HH blir supplert med dun fra en av de globale lederne innen dunproduksjon – ALLIED Feathers. Dunet fra ALLIED er bluesign®-godkjent, som betyr at det er produsert på en så miljøvennlig måte som mulig. Blant annet brukes det så lite vann og energi som mulig i produksjonen.

Også dyrenes velferd står sentralt. Helly Hansen var blant de første merkene til å forplikte seg til å bare bruke dun som var sertifisert i henhold til Responsible Down Standard (RDS), som ble etablert i 2013 i samarbeid med ALLIED Feathers. I dag er RDS en av de største dyrevelferdsstandardene i tekstilindustrien.

Kort sagt betyr det at dunet du finner i dunjakkene fra Helly Hansen, er produsert på en måte som tar hensyn til både miljø og dyr.

 
Helly Hansen Verglas men yellow.jpg

 

TrackMyDown

Helly Hansens engasjement for og forpliktelse til transparens og ansvarlighet strekker seg enda lenger enn til å bruke RDS-sertifisert dun. ALLIED Feather har et eget verktøy – TrackMyDown – som lar deg se hvor dunet kommer fra, samt den endelige kvaliteten på dunet, i form av blant annet bekreftet fillpower, i hvert enkelt produkt.

Her finner du hele utvalget av klær og utstyr fra Helly Hansen

Helly Hansen Verglas dark blue w.jpg
Tips
Til toppen