Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Løs opp stive muskler med en foam roller

Foam roller main image.jpg

 

Her finner du tips til gode øvelser du kan gjennomføre med foam roller. 


En foam roller er et enkelt treningsredskap, som er gull verdt å ha. Løs opp muskelspenninger og støle muskler hjemme i stua mens du ser på TV. 

 

Ulik struktur på rullene

Det finnes utallige foam rollers på markedet. Myke, harde, ruglete, slette, lange og korte.

- Årsaken til ulike grader av mykhet, er fordi massasje og restitusjon med ruller innebærer noe   smerte.Musklene skal knas og presses for å stimuleres, og dette skal gjøre litt vondt. En myk rulle er mer skånsom, og vil derfor anbefales til nybegynneren, mens en hardere rulle anbefales til de som er vant til massasje og tåler noe mer smerte, sier Erik Skjerve hos utstyrsleverandøren Mylna Sport.

Desto hardere og grovere strukturen på overflaten er, desto dypere «graver» rullen i muskelfibrene du ønsker å pleie. Dette gjør massasjen mer effektiv, men samtidig øker også smertegraden.

Lengde

Foam rollers kommer i ulike lengder. Hva du bør velge, avhenger både av hva slags øvelser du skal gjøre, og også av om du har behov for å ha med deg rullen.

De lengste rullene er godt egnet til for eksempel å legge langs ryggraden for så å rulle fra side til side, eller øvelser hvor du ruller begge bena samtidig, f.eks. begge lårene. 

De korte rullene tar naturlig nok mindre plass, og er derfor enklere å ta med seg i bagen når man skal på trening. 

 

Enkle øvelser med foam roller

Foam rolleren fungerer enkelt sagt ved at du bruker kroppsvekten din til å presse muskelgruppen du ønsker å massere mot rullen, og deretter ruller du rolig og kontrollert frem og tilbake. Du må ha nok trykk til at du kjenner litt muskulær smerte.

Under følger noen forslag til øvelser du kan gjøre ved hjelp av en foam roller.

 

Utside lår

Tid: 1 min

Ligg på siden og plasser roam rolleren rett ved hofteknoken. Rull rolig opp og ned til rett over kneet. Bruk armene til å stabilisere. For ekstra avlastning, sett albuen i gulvet og legg det øverste benet foran.

 

outer thigh foam roller.jpg

 

 

Legger

Tid: 1 min

Legg foam rolleren nederst på anklene rett ved akillesen og rull rolig opp fra ankel mot knehasen. For en hardere variant, legg beina oppå hverandre for mer trykk.

 
calves foam roller.jpg

 

Brystryggen

Tid: 1 min

Start ved å plassere foam rolleren i midtre del av ryggen. Knærne bøyes og brukes aktivt til å lage bevegelse slik at rullen går opp og ned langs brystveggen. Rull fra mellom skulderblader til midt på ryggen. For å avlaste nakken, legg hendene bak hodet.

mid back foam roller.jpg

 

Forside lår

Tid: 1 min

Legg foam rolleren rett over kneet. Stabilisere med armene og hold en aktiv mage. Skyv med armene og rull i jevn bevegelse opp til hoftekanten. For lettere variant, legg albuene i gulvet.

front thigh foam roller.jpg

 

 

Ryggstrekker

Tid: 1 min

Legg foam rolleren langs ryggraden så hodet hviler på foam rolleren. Slipp hofta/rumpa ned og strekk armene ut til siden. Prøv å slippe skuldrene ned. Pust rolig ut og inn. Lukk gjerne øynene.

Øvelsene kan gjerne brukes før styrketrening, som en dynamisk oppvarming, for å klargjøre og myke opp musklene og dermed få bedre mobilitet i styrkeøvelsene.

full back foam roller.jpg
Tips
Til toppen