Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Barnesko - dette bør du tenke på før du kjøper

hero-image-barnesko.jpgBarn er som regel veldig aktive, og vil i løpet av en dag tilbakelegge 10.000-20.000 skritt på både harde og myke underlag.

Da er det avgjørende med riktig sko fra starten av slik at barnet bruker stegene riktig, får god balanse og for å unngå smerter og plager som kan oppstå ved senere tidspunkt.

Passform

En sko skal sitte godt og komfortabelt på, men det er ikke så lett hvis barnet er såpass lite at det ikke kan uttrykke selv hva som er behagelig og ikke.

Skoen må både ha riktig lengde og bredde for å gi riktig passform, og gutter har oftere bredere føtter enn hva jenter har. En gyllen regel er å kjøpe sko som passer formen på foten – en bred sko til bred fot, og en smal sko til en smal fot.

12 millimeter

Når det gjelder lengden er det mange foreldre som kjøper for store sko. Man kan tenke at barnet skal ha noe å vokse i, men for mye plass i skoen er ubehagelig å gå med, og samtidig gir det for dårlig støtte til foten.

Skostørrelser varierer fra merke til merke, så skoen kan fort bli for liten eller for stor uten å prøve først. 12 millimeter mellom stortå og innvendig skotupp er optimalt. Da har barnet både nok plass til å vokse på uten at skoen føles ubehagelig, og nok slingringsmonn når føttene blir varme og hovne.

Innfør en huskeregel på å sjekke barnets sko annenhver måned. Barneføtter har ingen jevn vekst, og i vår- og sommermånedene kan dem vokse fortere. I løpet av et år kan føttene på et lite barn vokse mellom 15-18 millimeter.

Viktig med støtte og fleksibilitet

Barns føtter er i en stadig utvikling, og de minste barna har mer brusk i føttene, og heller ikke sterk nok muskulatur til å holde føttene rett i skoen. For å gi riktig støtte til føttene må du sjekke om hælkappen er fast, men ikke stiv – dette er spesielt viktig på joggesko.

Sålen på skoen skal kunne vris med en viss motstand, og fleksibel nok til å bøyes fra hæl mot tupp. En passe myk sko er superviktig for å gi barnet gode fraspark til å gå, løpe og klatre.

 

Se hele vårt utvalg av barnesko her


Kilde: Klikk.no

Tips
Til toppen