Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Morsomme vinterleker med barna

hero-image-vinterlek.jpg

 

Legg bort nettbrett og TV-spill, og kom dere ut! 

Vinteren er en tid for fine opplevelser utendørs. Så lenge man har på seg varme klær som tåler snø og vind, er det ingen grunn til å holde seg innendørs.Her får du noen gode tips til morsomme aktiviteter som passer perfekt til de kalde og snøfylte månedene. 

Aking

Aking er utrolig morsomt for både store og små, og alt du trenger er en bakke og et akebrett. XXL har både akebrett, snowracere, rumpeakebrett og akematter

Aking er dessuten en perfekt anledning til å få inn litt trening samtidig som du tilbringer kvalitetstid med barna. Etter at du har akt ned, løper eller går du raskt oppover igjen. Trekk minstemann etter deg, så får du en skikkelig tøff økt. 

 

vinterlek-med-barn.jpg

 

Skilek

Mange steder finnes det ferdig oppsatte skileiker, hvor barna kan få prøve seg på ulike aktiviteter med langrennski på beina. Perfekt for å øve på skiferdigheter og balanse, samtidig som det er kjempegøy. Du kan også fint bygge egne skileikeløyper, om det ikke finnes noen i nærheten av deg.

Her er det bare fantasien som setter grenser. Morsomme aktiviteter er for eksempel orgeltramp, kuleløype, slalåmløype og skihopp. La barna prøve seg både med og uten staver. 

Friidrett i snøen

Lag en konkurranse med for eksempel lengdehopp, kasting av snøballer oppi en bøtte, spydkasting med skistav, stafett og andre ting dere finner på sammen.

Snøhule

Finn eller lag en stor snøhaug. Bruk en skikkelig snøspade og grav deg innover. Pass på at det er nok bæring i taket, ikke bli for ivrig. Pass på å merke godt rundt snøhulen når den er ferdig, så ingen tråkker igjennom den. 

Skiskyting

Lag en liten rundløype for langrennsski, hvor det er lagt inn skytesoner. Man kan gjerne skyte med bue, det er veldig morsomt for barn og voksne i alle aldre. Husk sikkerhet ved skyting med bue. 

Er barne større kan man også skyte med luftgevær eller luftpistol, både liggende og stående skytinger. Tenk sikkerhet og hold barna under oppsikt ved bruk av våpen. Følg gjeldende lover og regler. 

Man kan også blåse opp masse ballonger og henge dem på trær, staver eller annet. For å skyte stikker man med, eller kaster stavene. Tilpass barnas alder. 

Snølykter

Lag en ring av snøballer med ca. 40-50 centimeter i diameter. Deretter legger du en ny ring oppå, litt mindre enn den første. Fortsett med ringer oppover til en pyramide, til toppen er nesten helt tett. Tenn et telys og sett inni, og tett hulen på toppen med en snøball eller to. Lag gjerne flere, det er jo så enkelt og fint. 

Flaskebane

Bruk gjerne en strømlinjeformet drikkflaske av plast og fyll den med vann. Hvis den er full av vann går det raskere, men det krever mer av banen for at flasken ikke skal kjøre ut.

Press en liggende flaske halvveis ned i snøen i en helling, og dra flasken nedover så den former en "bob-bane". Lag noen slakke svinger, tunneler, og hopp her og der, det gjør banen mye morsommere. 

Send flasken nedover fra toppen, så ser du fort hvor det trengs forsterkninger og doseringer. Ha en konkurranse, hvor det er om å gjøre å komme raskest ned. Det går også an å dusje flaskebanen med vann og la den fryse over natten. Da går det skikkelig fort!

Båltur

Er det snø, er det ypperlig å kombinere skituren med å tenne bål. Eller ta bena fatt, om snøen uteblir. Få ting er vel triveligere enn å sitte sammen rundt bålet. 

 

Tips
Til toppen