Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Fine vinteraktiviteter med barna

hero-image-vinterlek.jpg

 

Vinterferien er tid for fine uteopplevelser. Vi gir deg tips til vinteraktiviteter som er topp å gjøre med barna.

Så lenge man har på seg varme klær som tåler snø og vind, er det ingen grunn til å holde seg innendørs i vinterferien. Frisk luft kombinert med morsomme og engasjerende uteaktiviteter er en sikker vinner for både store og små.

Her får du noen gode tips til vinteraktiviteter som passer perfekt til de kalde og snøfylte månedene. 

Aking

Aking er gøy for både store og små. Alt du trenger er en bakke og et akebrett. XXL har både akebrett, snowracere og rumpeakebrett

Aking er dessuten en god anledning til å få inn litt trening samtidig som du tilbringer kvalitetstid med barna. Etter at du har akt ned, løper eller går du raskt oppover igjen. Trekk minstemann etter deg, så får du en skikkelig tøff økt. 

 LES OGSÅ: Kle deg for vinterløping

vinterlek-med-barn.jpg

FULL FART: Aking er gøy for både store og små. 

Skileik

Skileik handler - som navnet tilsier - om å leke seg med ski på beina. Det gjør skileik til en fin aktivitet hvor barna får kose seg og ha det gøy, samtidig som de får øvd på skiferdigheter og balanse og koordinasjon.

Mange steder finnes det ferdig oppsatte skileiker, hvor barna kan få prøve seg på ulike aktiviteter med langrennsski på beina.  Du kan også fint bygge egne skileikløyper, om det ikke finnes noen i nærheten av deg.

Her er det bare fantasien som setter grenser. Morsomme aktiviteter er for eksempel orgeltramp, kuleløype, slalåmløype og skihopp. La barna prøve seg både med og uten staver. 

LES OGSÅ: Velg riktige ski til barna

Friidrett i snøen

Friidrett er gøy, og kommer garantert til å vekke konkurranseinstinktet hos store og små.

Lag en konkurranse med for eksempel lengdehopp, kasting av snøballer oppi en bøtte, spydkast med skistav, stafett og andre ting dere finner på sammen.

Snowball light.jpg

Bygg en snøhule

Finn eller lag en stor snøhaug. Bruk en skikkelig snøspade og grav deg innover. Pass på at det er nok bæring i taket, ikke bli for ivrig. Pass på å merke godt rundt snøhulen når den er ferdig, så ingen tråkker igjennom den. 

Skiskyting

Lag en liten rundløype for langrennsski, hvor det er lagt inn skytesoner. Man kan gjerne skyte med bue, det er veldig morsomt for barn og voksne i alle aldre. Husk sikkerhet ved skyting med bue. 

Er barne større kan man også skyte med luftgevær eller luftpistol, både liggende og stående skytinger. Tenk sikkerhet og hold barna under oppsikt ved bruk av våpen. Følg gjeldende lover og regler. 

Man kan også blåse opp masse ballonger og henge dem på trær, staver eller annet. For å skyte stikker man med, eller kaster stavene. Tilpass barnas alder. 

Lag en snølykt

KOSELIG: En snølykt er enkel å lage, og skaper koselig stemning i mørket.

Lag en ring av snøballer med ca. 40-50 centimeter i diameter. Deretter legger du en ny ring oppå, litt mindre enn den første. Fortsett med ringer oppover til en pyramide, til toppen er nesten helt tett. Tenn et telys og sett inni, og tett hulen på toppen med en snøball eller to. Lag gjerne flere, det er jo så enkelt og fint. 

Flaskebane

Bruk gjerne en strømlinjeformet drikkflaske av plast og fyll den med vann. Hvis den er full av vann går det raskere, men det krever mer av banen for at flasken ikke skal kjøre ut.

Press en liggende flaske halvveis ned i snøen i en helling, og dra flasken nedover så den former en "bob-bane". Lag noen slakke svinger, tunneler, og hopp her og der, det gjør banen mye morsommere. 

Send flasken nedover fra toppen, så ser du fort hvor det trengs forsterkninger og doseringer. Ha en konkurranse, hvor det er om å gjøre å komme raskest ned. Det går også an å dusje flaskebanen med vann og la den fryse over natten. Da går det skikkelig fort!

Båltur

Er det snø, er det ypperlig å kombinere en skitur eller gåtur i marka med å tenne bål. Sitt rundt bålet, lag s'mores eller annen deilig bålmat, og nyt bålkos i vinterlandskap.

Husk at riktig utstyr og varme nok turklær er et must for å få en god og trygg opplevelse i den kalde årstiden. 

 

 

Tips
Til toppen